Durant els dies 28, 29 i 30 d’abril l’Associació Esportiva de Pesca Marítima de Sant Feliu de Guíxols va ser representada per quatre socis al Campionat d’Espanya de Pesca des de Roca Categoria Absoluta 2023 a Cudillero, Astúries.

A la competició hi van participar 53 pescadors de 7 comunitats autònomes diferents. En aquesta modalitat es pesca amb una sola canya amb un màxim de tres hams i es busca capturar espècies que viuen en fons rocosos com el trot, el serrà, la juliola, el sarg…

Com és habitual en les competicions es va realitzar la captura i solta dels peixos i la classificació es realitzava gràcies a unes taules de conversió de centímetres a punts. Els nostres pescadors van arribar a Cudillero un dia abans de la competició per tal d’anar a provar la zona de pesca i així poder-se fer una idea de les especies que hi podien trobar. La majoria de les espècies capturades van ser làbrids i alguna vidriada.

La competició constava de dues mànegues, a la primera en Josep Ramon Esclusa Muixi va quedar en primera posició i l’Edgar Dalmau López en tercera posició. En finalitzar l’última mànega l’Edgar va quedar subcampió d’Espanya, aconseguint l’Alta Competició i en Josep Ramon diploma estatal en quarta posició i possible classificat pel Campionat del Món de pesca des de
Roca. Per seleccions autonòmiques Catalunya va obtenir la plata. En Juan Movilla Rey va quedar en el 40 i en Miquel Morral Estape el 50.