El Club Nàutic Marina Internacional de Torrevieja va acollir els dies 24, 25 i 26 de Febrer el XVII Campionat d’Espanya de pesca des d’embarcació fondejada Clubs. 18 equips i 80 esportistes inscrits procedents de tota la geografia nacional, es van donar
cita per aconseguir el títol Nacional i la classificació per al Campionat del Món. Els dies anteriors, alguns equips de diferents comunitats van sortir a entrenar a les diferents zones. Alguns van fer bones pesqueres mentre que altres, comentaven que la
pesca estava fluixa.


La tarda del divendres 24 es va celebrar la reunió de Capitans i el sorteig de les embarcacions. El campionat es va realitzar en 2 mànegues de 3 hores cadascuna. La primera prova es va dur a terme a la zona coneguda com “los Junquicos”i la segona a
“piedras de Lastre”.


El dissabte a les 25 del matí, es va repartir l’esquer subministrat per la Federació que va consistir 8 caixes de llagostins per equip, per a les dues mànegues. Tot seguit, els esportistes van embarcar i es va donar la sortida de les embarcacions. La perícia dels pescadors i del patró a l’hora de trobar bones zones de pesca decidiria la posició dels esportistes a la classificació.
Les expectatives de pesca eren bones però el fort vent de Mestral que va bufar durant tot el dia, no va deixar que es pogués pescar amb comoditat.


Els primers moments de la prova van ser desconcertants. Algunes embarcacions van haver de canviar de fondeig per intentar trobar una zona millor. Finalment, es va veure que els esparalls i pagells van ser les espècies més capturades. Cal destacar que totes les captures es tornen al mar vives, una cosa ja habitual a la majoria de les competicions de pesca de la federació.

Després de tornar al port, reposar forces i canviar d’embarcacions, es va sortir a la segona i última màniga. Amb tot per decidir, el Club Mar Sport, el Club Nàutic Sant Feliu A i Marina Internacional A, copaven les tres primeres posicions de la classificació.

La zona de pesca escollida per a la segona mànega va ser la de “piedras de Lastres”. Aquesta zona va resultar molt menys generosa quant a captures. La pesca, en general, es va basar en la pesca de esparrals, pagells i bogues, sent un altre cop els esparralls els que et podien fer un bon salt a la classificació.

La classificació final va quedar així:
> Campió d’Espanya: Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols
> Subcampió: C.P. Bahia de Guardamar
> Tercer: Club Pesca Mar Sport

Cal destacar que L’equip de Sant Feliu de G. que representarà a Espanya al pròxim Mundial, ha guanyat dos dels 3 últims nacionals d’aquesta modalitat convertint-se així amb un equip de referència en l’àmbit nacional.