Ahir dia 4 de febrer l’Associació Esportiva de Pesca Marítima de Sant Feliu de Guíxols va organitzar el Campionat de Catalunya de Pesca des de Roca 2023 classificatori pel Campionat d’Espanya. L’esdeveniment es va realitzar a Sant Feliu de Guíxols, concretament a les Penyes, una zona rocosa perfecta per realitzar aquesta modalitat de pesca.


En total el club va estar representat per sis socis, en Xavi Pérez, en Miquel Morral, l’Edgar Dalmau, en Josep Ramon Esclusa, en Xavi Movilla i en Juan Movilla.


La concentració es va portar a cap a les 7:00 del matí i es va dur a terme el sorteig de les posicions de pesca. A les 8:00 els concursants van poder entrar als llocs de pesca i van començar a preparar les canyes i material necessari per l’esdeveniment. A les 9:00 va començar la primera fase que constava de tres hores. Després de la primera fase, els esportistes van tenir una hora per dinar i desplaçar-se a la nova posició on haurien de pescar a la segona fase. El campionat va acabar a les 16:00 de la tarda i el jutge va començar a realitzar la classificació.

Com és habitual, en els concursos oficials es du a terme la captura i solta de tots els peixos. Sempre hi ha un controlador que va passant pels llocs de pesca i va mesurant les captures i les torna a l’aigua. Per saber qui ha guanyat s’utilitza una taula de conversió de centímetres a punts segons espècies.


Finalment, en Josep Ramon Esclusa va quedar segon, en Xavi Pérez tercer, en Xavi Movilla quart i peça major amb un tord de 38 cm, l’Edgar Dalmau cinquè, en Juan Movilla vuitè i Miquel Morral novè.


Agrair a en Xavi Peréz, en Josep Ramon Esclusa i a l’Edgar Dalmau l’organització del concurs, a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols la seva col·laboració i a tots els participants que van acudir a l’esdeveniment.