El diumenge 18 de setembre, organitzat per l’Associació de pesca esportiva ant Feliu de Guíxols i la col·laboració de L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, Llops de Mar, Takumi Dojo, Aquàtic Club Xaloc i Kalikunnan, es va portar a terme la iniciativa 1m2 per les platges i mars, aprofitant que era la setmana mundial de medi ambient.

Aquesta iniciativa de LIBERA, SEOBirdLife i Ecoembes, vol unir a ciutadans, empreses, organitzacions i institucions per recollir i caracteritzar els residus que van acabar als entorns marins i costaners. Aquests entorns reben les escombraries de tots els altres, per això són els més castigats. Abans de cada recollida s’envia un pack de participació amb bosses d’escombraries, guants protectors i balança per pesar els residus. A més, també s’ofereix formació per als organitzadors de les recollides que transmet a tots els voluntaris.


El tram de costa triada per aquesta recollida, va ser tota la platja de Sant Feliu, des de Llops de Mar fins a Palm Beach.

Un cop finalitzada, es va seleccionar, classificar i pesar tot el recollit. Un total de 14 kg de residus de tota mena va ser el que van recollir els 27 voluntaris:

  • Vidre 2,5kg
  • Rebuig 4,5kg
  • Paper 2kg
  • Plàstic 5kg

A destacar la gran quantitat de burilles de cigarreta que s’han trobat (pràcticament un miler). Amb aquesta acció es recullen dades i residus per saber més sobre les escombraries en aquests ecosistemes, entendre l’envergadura del problema,
conscienciar i tractar de posar-hi solució.